Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Кметът на Сао Паоло не се притеснява, че Бразилия може да изгуби...

Кметът на Сао Паоло не се притеснява, че Бразилия може да изгуби своя кръг от Ф1

128
0
Гран при на Бразилия

Кметът на Сао Паоло – Гилберто Касаб, заяви, че не се притеснява, че има вероятност Бразилия да загуби домакинството си на кръг от Ф1.

Състезанието в Бразилия от настоящия сезон ще се проведе само след седмица, но наскоро Бърни Екълстоун заяви, че пистата в Бразилия е една от най-лошите в календара в момента.

„Не се притеснявам от нищо. Сао Паоло има изключително голям интерес от това състезанието да остане в календара и ние сме инвестирали много в него.

Организаторите също имат голям интерес състезанието да остане.

Все пак Сао Паоло е един от най-големите градове в света и няма причина Бразилия да не е в играта.

Да, някои неща липсват, но въпреки това на мен ми харесва това, което виждам и затова съм особено спокоен. Всяка година ние подобряваме пистата и тя е една от най-добрите в света.

Ф1 е едно от най-големите събития в света, ако не и най-голямото и това генерира работни места, заради наплива на зрители в града по време на състезание. И точно заради това ние инвестираме толкова много в състезанието“, заяви Касаб за новинарската агенция Estado.

За тази година на пистата в Сао Паоло има нова синтетична трева, нова маркировка с боя, върху която колите не се хлъзгат, по-добра дренажна система и редица други по-малки ревизии.