Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Кобаяши е Новак на годината

Кобаяши е Новак на годината

101
0
Камуи Кобаяши

Камуи Кобаяши бе избран за Новак на годината и получи приза си на церемонията за раздаване наградите на Аутоспорт, провела се снощи в лондонския хотел Гросвенър Хаус. Признанието има особено значение за японския пилот, тъй като той стана пръв след допитване до читателите на британското списание.

– Благодаря на всички толкова, толкова много за гласа им! Миналата година присъствах на галата  като гост, а сега съм един от призьорите. Мнозина добри състезатели са печелили точно тази награда преди мен и за мен е невероятно да принадлежа към техния кръг. А тъй като от догодина вече няма да съм дебютант, ще дам всичко от себе си, за да взема някой от другите трофеи – заяви Кобаяши.

Шефът и собственик на тима му Петер Заубер отново разясни колко горди са всички в екипа от представянето на пилота си.

– Камуи доказа, че е истински член на отбора, особено в първата част на сезона, която бе особено проблемна. А освен това той непрекъснато напредваше по време на сезона – допълни швейцарецът.

Призът Новак на годината се присъжда от 2000 г., като сред носителите му са световните шампиони в Гран при Дженсън Бътън, Люис Хамилтън и Себастиан Фетел.