Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Кобаяши няма търпение да се върне на Интерлагос

Кобаяши няма търпение да се върне на Интерлагос

43
0
Камуи Кобаяши

Състезанието в Бразилия следващия уикенд ще бъде първата надпревара, на която Камуи Кобаяши вече е карал. Именно на Интерлагос миналия сезон японецът дебютира във Формула 1, след като замести контузилия се на Сузука Тимо Глок в тима на Тойота. След като Камуи показа таланта си в последните две състезания, оставането му във Ф1 изглеждаше сигурно, но малко по-късно японците се оттеглиха от Гран при и всичко се промени. Въпреки това обаче Кобаяши успя да си намери място в Заубер и затова сега ще да се върне на първата позната за него писта.

„Миналата година в Бразилия не очаквах нищо, защото не познавах Интерлагос и не бях карал Ф1 автомобил на суха настилка от 8 месеца.

Това бе трудна ситуация за мен, но аз просто вярвах в себе си и целта ми бе да не правя грешки и да завърша състезанието. Пистата е хубава и доста изтощаваща от физическа гледна точка. Миналата година бе трудно за врата ми там, особено на последния завой, който е много дълъг и страничното натоварване е доста високо.

Трасето е също и доста технично, но за мен основния аспект е физическия. Естествено това няма да е проблем тази година.

Спомням си, че сменяхме гуми на няколко пъти и опитвахме да въртим колкото се може повече обиколки в тренировките. Сега съм много нетърпелив да се сблъскам с втората за мен Гран при на Бразилия“, обясни Кобаяши.