Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Кобаяши: Трябва да превърнем Заубер в едно семейство

Кобаяши: Трябва да превърнем Заубер в едно семейство

23
0

Камуи Кобаяши бе очарован от начина на работа и взаимоотношенията в тима на Заубер по време на трите тестови дни на Рикардо Тормо.

Талантливият японец се подготвя за първия си пълен сезон във Ф1 и е особено доволен, че е част от Заубер и че все пак швейцарският отбор е успял да се включи в шампионата.

„Започнахме преговорите след Абу Даби, но проблемът бе, че тимът нямаше все още разрешение за участие, затова Петер Заубер ми каза да бъда търпелив и да изчакам. След това, когато участието на отбора бе потвърдено, финализирахме преговорите и подписахме договора.

Мислех си, че съм голям късметлия, но Петер не каза нищо такова, така че аз разбрах какво се очаква от мен – да съм професионалист и да работя много“, заяви пилотът за официалния уебсайт на Формула 1. Той също така изрази и радостта си от факта, че съотборник ще му е точно Педро де ла Роса.

„Toй има голям опит заради годините си в Макларън. Знае как да работи с колата, как да ускорява развитието и затова аз трябва да се уча от него.

Трябва да работим заедно и да развиваме колата заедно. Познавам Педро доста добре и съм сигурен, че ще формираме един страхотен екип – нещо като отбор-семейство“, добави Кобаяши.