Начало Други Кобаяши, Конуей и Лопес с първа победа за сезона в WEC

Кобаяши, Конуей и Лопес с първа победа за сезона в WEC

44
0
6-те часа на Фуджи,WEC,тойотА

Камуи Кобаяши, Майк Конуей и Хосе Мария Лопес с Тойота номер 7 записаха първа победа за сезона в Световния шампионат за издръжливост. Те спечелиха 6-те часа на Фуджи в Япония, като изпревариха с 11.440 сек съотборниците си Фернандо Алонсо, Казуки Накаджима и Себастиан Буеми с Тойота №8.

Последните потеглиха от полпозишън, но още в края на втората обиколка на мокрото трасе Кобаяши с Тойота №7 беше зад тях, като изпревари 6-те коли пред него. След 30 мин на трасето излезе кола за сигурност заради множество останки по старт-финалната права от повредената кола Ферари на MR Racing.

Тимовете използваха момента да направят първите питстопове, при които Накаджима с кола номер 8 не избра подходящия момент, което позволи на Кобаяши да поведе. При вторите, в които екипажите преминаха към сликове, Камуи запази лидерството с аванс от 5 секунди.

В 3-ия час Буеми успя да настигне японеца, след като пое волана от Накаджима, но не успя да го изпревари. Кобаяши след това предаде колата на Конуей, който успя да натрупа 20 сек аванс пред Алонсо, който имаше трудности с баланса на колата. Лопес след това задържа този аванс, а състезанието за екипажа с номер 7 завърши Кобаяши, който без да поема рискове финишира пред Накаджима.

На 3-а позиция на 4 обиколки след победителя завърши екипажът на Rebellion Racing с №1 с прототипа Gibson R-13, управляван от Нийл Джани, Бруно Сена и Андре Лотерер. Техните съотборниците в Rebellion Racing – Матиас Бех, Томас Лоран и Густаво Менезес с номер 3 отпаднаха след катастрофа на Менезес след преминаването към сликове на още влажното на места трасе.

На 4-а позиция се наредиха Михаил Алешин, Витали Петров и Дженсън Бътън от SMP Racing, като в края Бътън изпревари Джеймс Роситър от завършилия на 5-о място екипа на ByKolles Racing, за който караха още Оливър Уеб и Том Дилман.