Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Кобаяши и Перес ще преследват силно класиране в Монте Карло

Кобаяши и Перес ще преследват силно класиране в Монте Карло

59
0
Серхио Перес

Екипът на Заубер е изключително мотивиран седмица преди шестия кръг от световния шампионат на Формула 1 за 2012 г. – Гран при на Монако.

Окуражаващото представяне на С31 с последните новости по колите е предпоставка за увеличения оптимизъм, но сега екипът трябва да провери дали всичко ще работи както трябва по тесните улици на Монте Карло, където Камуи Кобаяши направи чудесно състезание миналата година, а темпото на Серхио Перес бе страхотно до катастрофата му в квалификацията.

Имам чудесно спомени от Монако. Завърших пети там миналия сезон, а и като цяло пистата е много специална за пилотите – обясни японският състезател. – Колата ни изглежда наистина силна на повечето видове писти и ще е интересно дали ще е достатъчно бърза и на улично трасе. Аз съм уверен, че и там ще сме силни. Много неща могат да се случат в Монако и затова е важно да се пазим от неприятности и да стигнем до финала.

Перес от своя страна бе още по-откровен. Той заяви, че цял живот е чакал да се състезава в Гран при на Монако от Формула 1 и след случилото се миналата година нетърпението му само се е изострило.

Наистина вярвам, че точно на тази писта пилотът може да допринесе най-много за представянето в сравнение с което и да е друго трасе – продължи мексиканецът. – Според мен болидът ни може да върви наистина страхотно там. Сещам се и за катастрофата от миналогодишната Q3. Определено научих много неща тогава, но излязох от цялата ситуация по-силен. Страшно много искам да покажа какво мога в Монте Карло.