Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Кобаяши и Перес ще се борят за подиум на Сузука

Кобаяши и Перес ще се борят за подиум на Сузука

44
0
Камуи Кобаяши

Двама пилоти в топ 10 и Камуи Кобаяши с четвърто време в квалификацията за домашната си Гран при на Япония – всички в тима на Заубер бяха много щастливи след края на сесията на пистата Сузука. Серхио Перес бе шести в Q3 и резултатът е много близък до най-доброто постижение на екипа от Спа (втора и пета позиция).

И двамата освен това ще се придвижат напред на стартовата решетка заради наказанията на други пилоти.

Щастлив съм, защото днес стигнах възможния максимум – заяви Кобаяши. – В последния си тур загубих време заради жълти знамена, намалих и изключих DRS-а. Благодаря на отбора за огромната стъпка напред с болида ми от вчера досега. В началото имахме някои проблеми с новите компоненти, но сега всичко е наред. След няколко промени в настройките колата пак е бърза. От моята позиция би трябвало да имам шанс за подиум и би било сбъдната мечта да спечеля за първи път място на почетната стълбичка точно у дома. Но първо да стартирам добре, защото на Спа бях на първа редица и попаднах в инцидент.

Перес заяви, че последният му тур в Q3 не е бил перфектен, а само добър.

– Наистина съм много доволен за отбора и страхотния резултат от днес. Всички свършиха невероятна работа, тъй като в петък определено не бяхме достатъчно бързи. Възстановяването ни бе бързо и сега имаме шанс за подиум – допълни той.