Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Кобаяши начело през първата половина от последния ден тренировки на Каталуния

Кобаяши начело през първата половина от последния ден тренировки на Каталуния

31
0
Камуи Кобаяши

Камуи Кобаяши бе най-бърз през първата половина от последния ден на вторите предсезонни тестове от Формула 1, провеждащи се на пистата Каталуния до Барселона.

Японският пилот на Заубер правеше аеродинамични сравнения, работеше по различните типове гуми (най-доброто му време бе дадено със софт) и имаше по-дълга серия преди обедната пауза. В екипа са доволни от свършеното до момента, след като направиха още пряка съпоставка и на две различни задни крила, аеродинамични части и конфигурации на окачването.

С второ време до обяд бе Пастор Малдонадо. Негово постижение от вчера изненада мнозина (венецуелецът оглави подреждането), но той заяви, че Уилямс FW34 наистина е бърз автомобил и тепърва ще става по-добър.

Дженсън Бътън остана трети, като записа постижението си с твърдата смес хард. Макларън бяха по-бавни от Ред Бул в симулациите на състезание в предходните дни, но днес още не може да се сравни темпото им, тъй като нито англичанинът, нито Марк Уебър имаха по-дълъг стинт.

Единственото прекъсване на сесията бе причинено от излитане на Пол ди Реста, който обаче бе четвърти в класирането, изпреварвайки Фелипе Маса.

Във Ферари продължават да работят по събиране на данни. От екипа съобщиха и че след един ден с хард, изпробват и останалите смеси гуми. Условията на пистата ги подпомогнаха в тази им задача, тъй като тази сутрин бе най-топлата от четирите на изпитанията. От 13 градуса температурата на трасето сравнително бързо се вдигна на 23. Отборите не бързат особено в ранните часове, тъй като е твърде студено и реално не могат да свършат кой знае каква работа.

Мерцедес продължиха със стабилното представяне след вчерашните наистина дълги серии от обиколки на Михаел Шумахер. Днес в кокпита на F1 W03 е Нико Розберг, чийто най-продължителен стинт до момента бе 14 тура. Той обаче бе най-заетият пилот на пистата и направи близо 100 обиколки.

Междувременно в Катерам откриха електрически проблем, наложил смяна на двигател в болида на Хейки Ковалайнен. Финландецът престоя по-голямата част от сутринта в бокса, но поне имаше някакви направени обиколки за разлика от Шарл Пик. Французинът така и не се появи на трасето – в Маруся намериха повреда в окачването на колата му, която не успяха да отстранят до обяд.