Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Кобаяши не вярва, че Шумахер ще отиде в Заубер

Кобаяши не вярва, че Шумахер ще отиде в Заубер

36
0
пресконференция,Сузука

Японският пилот Камуи Кобаяши заяви днес на пистата Сузука, че не вярва Михаел Шумахер да се присъедини към тима на Заубер през следващия сезон и да стане негов съотборник или пък да го измести.

26-годишният състезател няма договор за 2013 г. с швейцарския тим, но се надява да остане, още повече, след като Серхио Перес  премината в Макларън.

Не мисля, че е реалистично, но определено може да проработи… Но наистина не мисля, че той ще дойде в Заубер – коментира Камуи евентуалния трансфер на Шумахер в Хинвил на първата пресконференция за уикенда в Сузука.

Той заяви още, че неговият шанс да остане е неясен с думите:

Нямам идея какво ще правя. Концентрирани сме върху последните 6 състезания и особено Сузука за мен е много важна.

Междувременно германският вестник Билд ам Фрайтаг цитира изказване на шефа на Мерцедес Дитер Цетче, че от компанията са предложили на Михаел работа в концерна.

Моето лично желание е той (Шумахер) да остане наш партньор и след активната си работа в кокпита на Мерцедес – казва Цетче.

Вицепрезидентът и шеф на Мерцедес Моторспорт Норберт Хауг също твърди, че Михаел може да остане на нова позиция и че няма никакво напрежение между седемкратния шампион и екипа заради ангажирането на Хамилтън.