Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Кобаяши очаква силно темпо от Заубер в Монако

Кобаяши очаква силно темпо от Заубер в Монако

31
0
Камуи Кобаяши,Пол ди Реста

Камуи Кобаяши изравни най-добрия резултат в кариерата си – пето място – по време на Гран при на Испания. Пилотът на Заубер се класира на същата позиция и в Монако през 2011 г. и коментира постиженията си в интервю, разпространено от пресофиса на отбора.

– Камуи, още веднъж спечели 10 точки за екипа. Какво мислиш за това, обръщайки се назад към надпреварата?

– Най-важното нещо за нас бе да получим потвърждение дали аеропакетът ни работи добре. Определено е стъпка напред. След трудната квалификация (заради проблем с хидравликата) се наредих девети на грида. Представянето ни в състезанието пък бе дори по-добро от това, което подсказва петото място. Трафикът прави управлението на гумите доста трудно. Дори Люис Хамилтън (който по принцип бе най-бърз в квалификацията) не можеше да си пробива лесно път в колоната, след като пратиха последен на решетката. Като цяло съм наистина щастлив и горд от свършената работа от всички – момчетата във фабриката и екипът на пистата.

– Представянето на новия аеропакет за С31 беше ли според очакванията?

– Да, според мен сме постигнали подобрение в желаните области. Колата е по-добре балансирана в завоите. Стабилността е горе-долу същата, но пък тя зависи много от условията на пистата.

– В Испания имаше някои страхотни маневри за изпреварване. Върна ли си увереността в автомобила?

– Мисля, че да. В Барселона определено се чувствах уверен при задминаванията. Освен това новостите позволиха по-добро управление на гумите по време на надпреварата. Това ни бе слабо място преди.

– Как според теб ще се представи автомобилът по улиците в Монако?

– Ясно е, че предизвикателството ще е напълно различно в сравнение с това на Каталуния. В Монако караш по неравности, болидите са нестабилни и трасето не прощава и най-малката грешка. Според мен нашата кола ще върви по-добре там в сравнение с миналата година, така че целта ще е по-предно класиране. Добри с най-добрия автомобил обаче, в Монако често зависи от пилота да извлече ценните десети от секундата.

– В събота ще ходиш на финала на Шампионската лига между Челси и Байерн Мюнхен. Бил ли си досега на толкова голям мач?

– Не, досега никога не съм бил на толкова важна среща. Бил съм на мачове в Италия. По принцип не гледам кой знае колко други спортове, тъй като съм концентриран върху собствените си тренировки. Сега обаче, след като реших да подкрепя Челси, нямам търпение да ги видя на стадиона. Това е професионален спорт на изключително високо ниво и определено се вълнувам преди мача.