Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Кобаяши: Поведението на Заубер в бавните завои е по-добро в сравнение с...

Кобаяши: Поведението на Заубер в бавните завои е по-добро в сравнение с миналия сезон

35
0
Камуи Кобаяши

Камуи Кобаяши влезе в топ 10 и на двете свободни тренировки в Монако и определено бе окуражен от поведението на автомобила си Заубер С31.

Японският пилот даде седмо и осмо време в отделните сесии, които преминаха безпроблемно за него.

Всичко премина гладко днес – потвърди Кобаяши. – Болидът определено е с по-добро поведение през бавните завои в сравнение с миналата година, а това е жизненоважно в Монако. Балансът също е доста добър, така че изпитвам сериозна увереност за уикенда. В момента не мога да предвидя единствено как ще се развие ситуацията с гумите по време на състезанието, тъй като времето не ни позволи да направим дълги серии турове – допълни той.

Серхио Перес се съгласи, че условията не бяха идеални за работа, но въпреки това засега изглежда, че екипът се е справил с предизвикателствата на уличната писта.

Вървяхме добре и на мокро, а това е нещо положително. Имаме още работа по колата за суха писта, която не успяхме да довършим сутринта. И аз обаче съм уверен за останалата част от уикенда, тъй като скоростта ни бе на ниво и според мен можем да сме конкурентоспособни в квалификацията – сподели мексиканецът.