Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Кобаяши за трети път през сезона в Q3

Кобаяши за трети път през сезона в Q3

30
0
Камуи Кобаяши

Камуи Кобаяши стигна Q3 за трети път този сезон и се нареди седми на стартовата решетка за Гран при на Европа. Съотборникът му Серхио Перес обаче все още не бе съвсем доволен от баланса на автомобила си и остана 15-и, но въпреки това има сериозни надежди за надпреварата.

Доволен съм и от колата, и от резултата – отборът свърши прекрасна работа – коментира японският пилот. – Времената са толкова близки, че и най-малката грешка се плаща скъпо. Моята обиколка бе на ниво и мисля, че абсолютният максимум. Може би бях в състояние да изстискам още десета от секундата, но не повече. Определено си струваше усилието в Q3, като се има предвид, че оставихме три болида зад нас. Опитахме да се адаптираме към високите температури и смятам, че се справихме.

Перес сподели, че с екипа му са направили някои промени по автомобила, които не са му помогнали в квалификацията, но би трябвало да са от полза утре в състезанието.

Вярвам, че ще ни се отплатят в дългите серии. Балансът на болида ми не бе добър в квалификацията и го усещах малко непредсказуем. За утре се надявам на постоянно темпо и добра стратегия – допълни мексиканецът.