Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Колата на Макларън вече е на нивото на Рено и Хаас, смята...

Колата на Макларън вече е на нивото на Рено и Хаас, смята Алонсо

88
0
Макларън,Фернандо Алонсо

Фернандо Алонсо смята, че неговият болид Макларън вече е на нивото на тези на Хаас и Рено по отношение на скоростта. В последния кръг в Испания екипът от Уокинг внедри много подобрения по болида, с който Алонсо успя за първи път този сезон да стигне до 3-ата част на квалификацията.

Фернандо стартира 8-и, като пред него бяха само 6-те коли на водещите 3 отбора и Магнусен с Хаас. Изоставането му от последния пък беше само 45 хилядни. В състезанието испанецът изостана след инцидентите на старта, но стигна до 8-ото място, зад Сайнц с Рено и Магнусен.

„Знаехме, че ъпгрейдите ще ни поставят в по-добра позиция в средата на колоната, каза Алонсо. – Направихме добра стъпка напред. Бяхме 0.8 сек зад Рено в Баку и 0.9 сек зад тях в Китай. Но в Испания бяхме на едно ниво в квалификацията и състезанието. Мисля, че като цяло сме настигнали Рено и може би Хаас.“

Алонсо призна обаче, разликата спрямо водещите 3 отбора – Мерцедес, Ферари и Ред Бул, е останала приблизително същата, като че тя е и доста голяма – около и над 1 секунда на тур. Освен това той обясни, че на колата продължава да не достига максимална скорост.

„Бях зад Льоклер (със Заубер с двигател на Ферари) в половината от състезанието и беше много трудно да го изпреваря, каза още Фернандо. – Още изоставаме по отношение на скоростта на правите, за да можем да изпреварваме по-лесно. Това е нещо, по което работим. Знаем слабостите на колата ни и се надявам да намерим решения за тях много скоро.“