Начало Рали Колата ни върви страхотно, ще се борим за челни позиции, заяви Хирвонен

Колата ни върви страхотно, ще се борим за челни позиции, заяви Хирвонен

39
0
Мико Хирвонен

Мико Хирвонен е убеден в силата на своя Форд Фиеста RS WRC и се надява да се бори за челни позиции в предстоящото рали Аржентина.

Маршрутът на надпреварата включва различни типове настилки – от тесни планински пътища през равнинни секции до подобни на лунен пейзаж отсечки. Необходимо е изграждането на стабилно темпо. Екипажите трябва да са уверени в настройките на автомобилите си, за да постигнат максимално добро представяне в надпреварата. Хирвонен и навигаторът му Ярмо Лехтинен се справиха в Португалия, а сега се надяват да направят още по-силно каране в Аржентина.

Когато всичко работи както трябва, знаем, че колата има темпото да се бори в челото. Към това ще се стремим. Ралито е трудно, но със сигурност ще дадем всичко от себе си. Минималната цел е битка за челните позиции, като сме наясно, че трябва да работим упорито, за да я постигнем. В част от отсечките отстрани по пътя има камъни, други секции са тесни и много технични – допълни Хирвонен.

Елфин Еванс ще се постарае да премине безпрепятствено маршрута, който е нов за него. Той заяви, че ще търси оптимален баланс и ще опита да научи колкото може повече.

Ще преценяваме ситуацията в течение на ралито. Най-важното обаче е да стигнем до финала. Не съм съвсем сигурен какво да очаквам, но чух, че част от етапите приличат на разходка по луната! Както винаги досега, вложих максимални усилия в подготовката си. Гледах онборд материали, за да придобия представа за етапите. Не мога обаче да кажа нищо конкретно преди да карам по трасето – каза още британецът.