Начало Автомобилни новини Кьонигсег също представят модел с 4 врати в Женева

Кьонигсег също представят модел с 4 врати в Женева

43
0

След Астън Mартин и Ламборгини още един производител на суперавтомобили смята да представи свой концептуален модел с четири врати. Шведската компания Кьонигсег ще покаже модела си, носещ името Quant на автосалона в Женева идния месец. Ако моделът стигне до серийно производство, той ще се произвежда на нова платформа, като купето най-вероятно ще бъде направено от карбон.

Моделът ще бъде оборудван с мултимедийна система с touchscreen дисплей. От нея ще се контролират екстри като Bluetooth, iPod, освен това чрез нея ще може да се следи дори как бензиновата смес Е85 афектира върху двигателя.

И тъй като ще контролира смес от бензин Е85, може да се предположи, че в модела ще бъде внедрен същият био-агрегат, с който разполага и мощния 1018 к.с. Кьонигсег CCXR.

Другите новини, свързани с шведския производител, са внедряването на нов двоен съединител в ССХ. Той е по-малък и по-лек от внедрявания до момента и с него смяната на скоростите, която се осъществява чрез лостчета зад волана, ще отнема 30 милисекунди.