Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Концентрацията по улиците на Монако е ключов фактор за успех , заявиха...

Концентрацията по улиците на Монако е ключов фактор за успех , заявиха пилотите на Ред Бул

33
0
Себастиан Фетел

Пилотите на Ред Бул Марк Уебър и Себастиан Фетел спечелиха последните две Гран при на Монако (през 2010 и 2011 г.).

Сега двамата се подготвят за 70-ото издание на легендарното състезание, което ще е шести кръг от световния шампионат на Формула 1 за 2012 г.

Да се състезаваш в Монако е нещо наистина специално – твърди Фетел. – Изключително тясно е и няма никакво място за пропуски. Уличните трасета винаги са трудни, повърхността е неравна, вибрациите в колата – много сериозни. Трябва да стигнеш границата на възможностите си, за да си достатъчно бърз, да натискаш, колкото и на останалите писти, но там пространството е страшно малко. На моменти усещаш как се разминаваш със стените на милиметри, но чувството не е ужасно. Нужно е да си концентриран, а и да спечелиш в Монако е невероятно – допълни двукратният световен шампион.

Австралийският му съекипник споделя мнението на мнозинството от колегите си, че пистата в Монте Карло е изключително предизвикателство и е сред най-популярните в календара на F1.

Трасето е доста старо и не се е променило особено от началото на съществуването си досега. Карането там стана малко по-лесно от момента, когато аз дойдох във Формула 1 преди няколко години, но все още е невероятно изпитание за пилоти и автомобили. По принцип се състезаваш срещу съперниците си, но на моменти имаш чувството, че трасето изисква от теб все повече и повече. Ако се вържеш на подобно усещане и натиснеш много, обикновено катастрофираш. Така че пистата е изпитание и в умствен план. Физически не е толкова натоварваща, в главата си трябва да си изключително дисциплиниран – сподели още Уебър.