Начало Избрани Корина Шумахер вдигнала публичен скандал на Ваулс заради коментара му за сина...

Корина Шумахер вдигнала публичен скандал на Ваулс заради коментара му за сина ѝ Мик

3797
0
Корина Шумахер
Корина Шумахер; снимка: Майкъл Потс

Корина Шумахер вдигнала скандал на Джеймс Ваулс заради коментара на шефа на Уилямс по адрес на сина ѝ Мик Шумахер. 25-годишният пилот бе един от кандидатите за мястото на Логан Сарджънт. Отборът от Гроув реши да смени американеца заради поредната му катастрофа. Поредният инцидент се случи по време на третата свободна тренировка през уикенда за Гран при на Нидерландия. Скоро след това се заговори, че търпението в Уилямс е преляло и екипът търси с кого да замени Сарджънт.

За мястото на американския пилот имаше няколко кандидати. Ваулс се отказа от Лиам Лоусън, защото от Ред Бул не искаха да го пуснат безусловно до края на сезона. Другият вариант бе Мик Шумахер. В крайна сметка Ваулс заложи на пилот от академията на Уилямс – Франко Колапинто, който тази година се състезаваше във Формула 2. Впоследствие шефът на Уилямс разясни защо се е спрял на аржентинеца. В коментара си той каза, че „Мик Шумахер не е специален“. Точно тази реплика имаше такъв отзвук, че Ваулс направи още едно изявление – да уточни какво е искал да каже. Освен това добави, че се е извинил на Мик. Това обаче явно не е повлияло на съпругата на седемкратния световен шампион Михаел Шумахер Корина.

„Коментарите не бяха приети добре и Ваулс каза, че лично се е извинил на Мик, тъй като почувствал, че е останал неразбран и под „специален“ имал предвид талант от ранга на Аертон Сена. Това не спря Корина Шумахер да разясни чувствата си на Ваулс, докато шефът на Уилямс си тръгваше от пистата в петък. При това на доста публично място извън падока…“, пише в колонката на Motorsport Magazine след Гран при на Италия

Самият Мик Шумахер запази мълчание и не коментира нищо през цялото време. Последното място, за което името му се споменаваше, бе това в Заубер/Ауди. След лятната ваканция на Формула 1 обаче за позицията в отбора от Хинвил за основни кандидати са смятани Валтери Ботас и Габриел Бортолето. След уикенда на пистата Монца към тях се присъедини и Тео Пурчер, който е от академията на Заубер.

„Според мен Мик има потенциала да се представи успешно във Формула 1. Но трябва да получи възможност за това, разбира се“, коментира бившият шеф на Торо Росо/Алфа Таури Франц Тост. „Да видим какво решение ще вземе Ауди. Бих казал обаче, че Мик заслужава място в F1 и Ауди.“

През сезон 2024 Мик Шумахер е резервен пилот на Мерцедес във Формула 1. Освен това е част от екипа на Алпин в шампионата за състезания за издръжливост (WEC). В последната WEC надпреварата на Circuit of the Americas той финишира девети в екипаж с Никола Лапиер и Матийо Ваксивиер.