Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Косъурт ще съкращава персонал

Косъурт ще съкращава персонал

37
0

Косуърт ще съкрати 40 % от работниците си във Великобритания след края на настоящия сезон във Формула 1 заради промяната в правилата.
###
Косуърт ще съкрати около 40 % от работниците си във Великобритания след края на настоящия сезон във Формула 1 заради промяната в правилата.
В момента компанията снабдява с двигатели отборите на Уилямс и Торо Росо, но все още не е подписала договор за сезон ’07 с нито един тим в F1.
Търговският директор на компанията Бърнард Фъргюсън потвърди новината и обясни: „Все още не сме уточнили бройка, но със сигурност ще намалим работниците си в края на състезателния сезон. Мисля, че е честно да кажа, че ще бъде значителен процент от хората ни и всичко това е заради промяната в правилата. Има сериозно понижение в търсенето на двигатели през последните две или три години. Преди време един двигател издържаше едно състезание, сега трябва да се използва два последователни уикенда, така че вече е необходимо да произвеждаме по-малко агрегати. Втората причина е, че на развитието повече или по-малко е сложен край заради предстоящото замразяване на двигателите.”
Фъргюсън предсказа, че подобни мерки ще трябва да предприемат и други производители, включени във Формула 1.
Подразделението на Косуърт в САЩ ще остане незасегнато от съкращенията на компанията във Великобритания.