Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Коста: Нужна ни е просто нова посока на работа

Коста: Нужна ни е просто нова посока на работа

36
0
пит,Фернандо Алонсо

Тимът на Ферари отбеляза известен прогрес във вчерашната квалификация за Гран при на Турция, при това в съответствие с очакванията за малка крачка напред. Затова и петото място на Фернандо Алонсо на грида (Фелипе Маса не направи бърз тур в Q3) бе прието положително, макар да бе същото, на което се нареди испанецът на стартовите решетки и в трите предишни квалификации за 2011 г. в Австралия, Малайзия и Китай.

Опитахме много неща в тренировките – някои за този уикенд, други за бъдещо развитие. Изпробвахме различни конфигурации на предното крило, нов дизайн на кутии за спирачните апарати, нов под. В Барселона ще има още елементи и там очаквам още по-голяма стъпка напред. Кога ще започнем пак да печелим? Скоро, надявам се. Иска ни се да вярваме, че ще се случи в следващите два-три старта – разясни на редовния си брифинг техническият директор на Ферари Алдо Коста.

Инженерът обсъди с журналистите интервюто на Никола Томбазис от изминалата седмица, в което се обсъжда обърканата калибровка на аеротунела в тунела и съответно разминаването между данните от него и резултатите на писта:

Не е чак толкова необичайно, но като се случи във Ферари, интересът е по-голям. Наложи се да преразгледаме нещо в структурата, както и в конструкцията на самия аеродинамичен тунел. Освен това провеждаме интензивна възстановителна програма, която ще приключи след лятната ваканция – някъде към септември или октомври. Това обаче не означава, че тръбата няма да работи до тогава. Всъщност ще си действа нормално. Разбрахме и разрешихме различните проблеми и продължаваме да търсим подобрение на цялостната структура – допълни Коста.

В Скудерията се опитват да открият ново вдъхновение, тъй като дългогодишната работа върху едни и същи неща понякога води до загуба на визия. Това, убедени са в тима от Маранело, не означава, че трябва да се търкалят глави, а просто действията да се насочат в различна посока.