Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Косуърт доволни от представянето си на Албърт парк

Косуърт доволни от представянето си на Албърт парк

61
0
Косуърт

Албърт парк е една от петте най-трудни писти в календара от гледна точка на Косуърт. Доставчикът на двигатели обаче изкара сравнително добър уикенд с екипите си Уилямс, Испания Рейсинг и Върджин, макар резултатите да не отразяват прогреса на всеки от трите тима. Представянето на Уилямс в частност бе особено обещаващо в състезателен режим, смятат в британската компания.

Рубенс Барикело покри 307,6 км в петъчните свободни тренировки – цяла състезателна дистанция. Дебютантите Пастор Малдонадо и Жером ДАмброзио навъртяха малко над 280 км всеки, а в колата на Тимо Глок бе извършена предохранителна смяна на мотора в края на сесиите. Агрегатът ще премине пълна проверка в завода в Нортхамптън и след това ще бъде върнат при Върджин за Гран при на Малайзия.

Има много причини, поради които можем да сме доволни от Гран при на Австралия, а и реалните резултати не показват пълния ни потенциал – коментира генералният мениджър за F1 в Косуърт Марк Галахър. – Конкурентоспособността на двигателя е ясна и благодарение темпото на Рубенс в надпреварата можем да твърдим, че комбинацията Уилямс-Косуърт FW33 е силна. Доволни сме и от 100-процентовата издръжливост на моторите – нещо уникално, отличило Косуърт още през миналия сезон. Върджин трябва да получат поздравления за повишената им като цяло здравина. Испания Рейсинг ще се върнат и ще изненадат критиците си. Те имат силен мениджмънт и по-добър технически пакет, отколкото краткото им съботно излизане предполага – допълни той.