Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ковалайнен: Чувствам се равен с Хамилтън

Ковалайнен: Чувствам се равен с Хамилтън

85
0

Хейки Ковалайнен за пореден път отрече да има разделение между него и съотборника му в Макларън Люис Хамилтън. Финландският пилот на Сребърните непрекъснато обяснява, че в отбора няма приоритет за единия състезател, но въпреки това въпросът му се поставя отново и отново през последните няколко дни. Пресконференцията в петък на пистата Албърт парк в Мелбърн не бе изключение.
Това ме питат всеки път, като седна с журналисти – въздъхна Ковалайнен. – Винаги давам един и същи отговор и се надявам този въпрос да изчезне. Чувствам се равен като номер едно, като номер две, както ви харесва. Факт е, че миналата година Люис имаше далеч по-добра година от мен. Той получава повече внимание от хората, а и е с екипа от далеч по-дълго време. Но е факт също така, че моят автомобил е съвършено същата спецификация като неговия. Дава ми се равен шанс и за мен това е важното. Моята задача е да си свърша така работата, че да го бия. Освен това имам още много да уча, а и предпочитам това, което правя на пистата, да говори за мен вместо аз да бърборя непрекъснато – категоричен бе финландецът.
Хейки освен това е убеден, че отборът няма да го жертва, за да даде предимство на Хамилтън и твърди, че въпросът е бил договорен още преди да подпише контракта си. Въпреки че е вече в един от най-големите екипи във Формула 1 обаче, Ковалайнен все още не се чувства като претендент за титлата.
Ще напредвам стъпка по стъпка. Първо трябва да се боря за полпозишъни, за печелене на състезания. Едва след това мога да започна да мисля за титла. Сега съм по-добре подготвен, екипът не ми оказва натиск, няма и някакви огромни очаквания. Но трябва да се справя добре – дължа го на екипа заради доверието им в мен – допълни Ковалайнен.