Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ковалайнен твърди, че не подготвя връщане като титуляр в Катерам

Ковалайнен твърди, че не подготвя връщане като титуляр в Катерам

46
0
Хейки Ковалайнен

Хейки Ковалайнен се връща този уикенд в Катерам, но като тест пилот и за да помогне на Шарл Пик и Гийдо ван дер Гарде в работата им по колата на тима, заяви самият пилот на пистата Сахир.

Финландецът ще кара в свободните тренировките в Бахрейн и Испания. Той обаче настоява, че целта му не е да стане отново титуляр, а единствено да асистира с развитието на автомобила.

Сега съм тук, за да помогна на пилотите. Ролята ми е различна спрямо предишната, която изпълнявах. Работя на 100% за отбор. Ще дам всичко от себе си, за да помогна и на състезателите, и на екипа. Ако ги понатисна, това би трябвало да ги направи по-бързи. Числя, че момчетата вече са свършили чудесна работа. Колата не е лесна за управление. Принципно болидът е същият като миналата година, докато други тимове са направили нови коли. Затова нашият автомобил е малко по-назад. Титулярите този сезон имат трудна задача. Не са допуснали някакви сериозни грешки. Шарл се справи доста добре в Китай, което е чудесно – обясни Ковалайнен.

Той допълни, че не се оглежда за място в друг отбор и продължи:

– Преди настоящото споразумение се надявах да съм в такава позиция. Но още никой не ми се е обадил! Поддържах формата си, както и връзките с хората тук. Ако се появи нещо, съм готов да работя. Част от подготовката ми сега ми се отплаща. Няма да ми е необходимо много време, за да вляза в час. Напълно готов съм. Имах различни оферти, да върша други неща, но сърцето ми още не е съвсем готово. F1 е това, което наистина ме интересува и чувствах, че мога да дам още много на спорта. Затова оставих вратата отворена и продължих да работя, за да съм на ниво, ако нещо се случи. Нещо такова и стана – допълни Хейки.