Начало Други Крайслер спонсорират четвъртата част на Терминатор

Крайслер спонсорират четвъртата част на Терминатор

92
0

От Chrysler LLC анонсираха, че компанията е сключила договор за спонсорство със създаделитe на Терминатор 4, но отказаха да огласят за каква сума става въпрос. Въпреки, че се очаква новата четвърта част на филма да е далеч по-неуспешна от предишните, най-вече заради отсъствието на Арнолд Шварценегер, финансово разклатената компания е решила, че е нужно нейни автомобили да присъстват в няколко малки епизода от Терминатор 4.

Американският автомобилен гигант получи наскоро 4 милиарда долара финансова помощ, която правителството на САЩ отпусна от държавния си бюджет. Крайслер бяха на ръба на банкрута и ако не беше тази помощ, те нямаше да могат да изплатят заплатите на своите служители. Въпреки нея обаче, те бяха принудени да съкратят повече от една трета от персонала си.
Напоследък Крайслер беше изключен от много от сделките в тази сфера. Дженерал Моторс сключиха договор със създателите на филма ‘The Transformers’, a Ford с тези на ‘Knight Rider’.

Teзи сделки обаче бяха направени преди световната финансова криза да удари така силно автопроизводителите. Критиците смятат, че парите на Крайслер биха било по-добре вложени навсякъде другаде, но не и в киното, особено като се има предвид, че продуктите на компанията са доста добре известни на публиката в момента. Може би наистина по-добър маркетингов ход би било тези средства да се вложат в директното финансиране на продуктите на компанията, което най-вероятно би довело до повече потенциални купувачи.

Тази пролет на киноекраните ще излезе Терминатор 4 и ние ще бъдем едни от спонсорите. Били сме спонсори и на предишните части на филма, затова ще продължим‘,
каза Сюзън Томпсън – медиен директор на компанията.

Само времето ще покаже дали маркетинговата стратегия на Крайслер ще проработи. Премиерата на новата четвърта част на Терминатор, наречена ‘Терминатор: Спасение’ ще се появи по кината в края на месец май.

Същевременно Крайслер възнамеряват да поискат допълнителен заем от американското правителство в размер на 3 милиарда долара, когато презентират своя план за преструктуриране идния месец.