Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Критиката ми беше погрешна, не съм полудял да говоря такива неща, заяви...

Критиката ми беше погрешна, не съм полудял да говоря такива неща, заяви Малдонадо

42
0
Пастор Малдонадо

Пастор Малдонадо заяви, че е бил твърде стресиран след отпадането си в първата част на квалификацията за Гран при на САЩ и призна, че е прекалил с критиката срещу тима си Уилямс.

Венецуелецът направо обвини отбора, че саботира колата му. Заяви, че някой си играе с наляганията и температурите на гумите и на въпроса какво точно има предвид, прати репортерите да питат хората от тима, грижещи се за болида му, тъй като всичко било доста ясно.

Впоследствие заместник-шефът на тима от Гроув Клер Уилямс бе категорична, че на никого в отбора и през ум няма да му мине да саботира колата на който и да е от пилотите си. Тя отдаде избухването на Малдонадо на адреналина от квалификацията и разочарованието, че отпадна на толкова ранен етап от битката. Състезателят даде подобен коментар, след като се бе успокоил достатъчно, за да осъзнае в какво обвинява отбора.

Понякога си свръхстресиран и оценяваш нещата в конкретния момент, но винаги има нещо повече, а след три години може да избухнеш. Мисля, че акумулираната енергия просто експлодира. Не е като да съм полудял и да започна изведнъж да говоря подобни неща. Беше погрешно от моя страна да критикувам екипа, защото съм ги уважавал през цялото време, както и те мен. Но понякога съм подложен на огромно напрежение, особено в седмицата, когато бе обявено, че напускам отбора. Може би някои хора промениха подхода си и аз го приех твърде лично. Не съм имал предвид целия екип. Искам да останем приятели. Създадох много близки връзки тук. В Уилямс са може би единствените приятели, които имам F1 и изкарах с тях най-хубавите и най-лошите моменти в кариерата си досега – обясни Малдонадо.

Той настоя, че отношенията между него и Уилямс са наред и всичко е далеч по-добре, отколкото се предполага:

Изживявам труден момент, тъй като имахме сериозни проблеми. Много неща се случиха с колата ми през сезона, но грижите са от самото начало (на сезона). След победата в Испания през 2012-та и толкова добра година очаквахме нещо повече. Напрежението се покачва в последните надпревари, тъй като гониш резултати. Исках да постигна повече, но съм ограничен заради автомобила. И понякога просто казваш повече, отколкото трябва. Има хора в отбора, които не харесвам, но може би чувствата са взаимни. Подобни отношения обаче са като семейните – във всяка фамилия има различия.

Бъдещето на Малдонадо все още не е ясно. В падока на трасето до Остин отделни източници все още твърдяха, че той вече е сключил договор с Лотус. Други обаче свързваха името му със Заубер. Самият пилот сподели, че още нищо не е решено и той не се притеснява от взимането на погрешно решение.