Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Критикуват ни незаслужено и прекалено много, твърди Доменикали

Критикуват ни незаслужено и прекалено много, твърди Доменикали

43
0
Фелипе Маса

Колкото хаотична, толкова и без късмет – така обобщиха за себе си Гран при на Канада в тима на Ферари. След най-добрата квалификация от началото на сезона за отбора, само Фелипе Маса финишира в неделя и разочарованието на Скудерията бе огромно.

Като се сетя, че можехме да спечелим първата си победа за годината точно в Канада, все още изпитвам яд – призна шефът на тима Стефано Доменикали, който вече е в базата в Маранело. – Бяхме безкрайно добре подготвени за състезанието и шансът ни се изпари заради странното стечение на обстоятелствата. Връщайки се към всичко, случило се в надпреварата обаче, мога и да се усмихна леко: победителят (когото трябва да поздравя, защото човек никога не бива да губи уважение към съперниците си) всъщност постави рекорд по спирания в бокса и на практика винаги бе зад нашите пилоти, докато те бяха на пистата. Допълнително доказателство за това колко трудно е да предвидиш развитието на една надпревара е фактът, че Бътън направи подобни на нашите стратегически избори, но ние бяхме критикувани за решенията си, при това според мен прекалено много. Истина е, че крайния резултат може да повлия на преценката на хората. Но това е спортът и ние трябва да го приемем, което обаче не означава, че сме длъжни да се съгласим с всичко – философски се върна към проваленото състезание италианецът.

Той е убеден в същото време, че резултатите в определен момент ще се появят, но само преди няколко дни стана ясно, че най-късно до средата на юли във Ферари ще вземат решение дали да не се съсредоточат директно върху болида си за 2012 г.