Начало MotoGP News Куартараро ще изтърпи наказание заради инцидента с Алейш Еспаргаро

Куартараро ще изтърпи наказание заради инцидента с Алейш Еспаргаро

312
0
Фабио Куартараро, Ямаха
Фабио Куартараро, снимка Ямаха

Фабио Куартараро ще изтърпи наказание заради инцидента с Алейш Еспаргаро по време на вчерашната Гран при на Нидерландия. Пилотът на Ямаха катастрофира в петата обиколка на състезанието в Асен, докато се опитваше да изпревари своя съперник от вътрешната страна на завой номер 5.

Куартараро загуби предната част на своята Ямаха и се удари в Еспаргаро. Испанецът бе принуден да излезе на чакъла и загуби над осем секунди, докато се върне на 15-то място. Веднага след края на надпреварата действащият световен шампион отиде до бокса на Априлия и се извини на своя съперник.

Куартараро също се качи отново на своя мотор, но няколко обиколки по-късно влезе в питлейна заради повреда. След това той отново бе изпратен на пистата. Отборът на Ямаха реши да върне своя пилот на пистата в случай, че състезанието бъде прекратено или на пистата завали дъжд.

Няколко обиколки след това обаче той отново катастрофира на завой 5. Куартараро бе убеден, че сензорът за контрол на сцеплението е повреден.

Въпреки че Алейш Еспаргаро се върна на четвърто място и вече изостава само на 21 точки от своя съперник във временното класиране, французинът получи наказание да премине през дългата обиколка. То ще бъде изтърпяно по време на Гран при на Великобритания през август.

За първи път след Гран при на Каталуня миналата година Куартараро е наказан за инцидент по време на дадено състезание. Тогава коженият му костюм се разкъса в последните етапи на състезанието в Барселона.

Падането на Куартараро в неделната Гран при на Нидерландия бе и първото му оттегляне след надпреварата в Алгарве, която се състоя в края на миналата годона.

След Гран при на Нидерландия, французинът постави под въпрос решението на Ямаха да го изпрати отново на пистата след първата му катастрофа. Също така призна, че се чувствакъсметлия“, че не е счупил нито една кост при втората катастрофа.

Не знам“, каза Куартараро, когато бе попитан защо е бил изпратен отново на трасето.

По принцип бях изостанал с обиколка от всички други. Отборът ми каза да тръгвам, защото може би се очакваше да завали дъжд.“

‘Веднага след като излязох, казах, че ще натисна отново. Но излизане от пети завой претърпях инцидент. Радвам се, че нямам нещо счупено след толкова тежко падане.“

„Това не беше мое решение, защото исках да се оттегля.“

Куартараро определи катастрофата си с Еспаргаро като новобранска. Състезателят на Ямаха смята, че пилотът на Априлия е трябвало да спечели неделното състезание, като се има предвид темпото, което показа докато се е борел за четвъртото място.