Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Кубица иска силен старт на сезона

Кубица иска силен старт на сезона

31
0

Роберт Кубица се надява отборът на BMW Заубер да си е поставил за задача силно начало на сезона, както стана през 2008 година.

В средата на изминалия сезон полякът за кратко поведе в класирането, но отборът постепенно изоставаше в развитието си спрямо Ферари и Макларън, та дори и Рено. И в унисон с фактите Кубица се надява на силен старт на сезона, но още по-важно – отборът да запази формата си до последното състезание.

„Както всяка година пилотът се опитва да даде максимума от себе си и да се възползва максимално от наличното” – каза Кубица по време на представянето на F1.09 във Валенсия.

„Миналата година видяхме, че работейки заедно, можем да постигнем добри резултати. През първата половина на сезона бяхме сред претендентите за титлата. В един момент дори водехме в класиранията при пилотите и конструкторите.”

„Но всеки си спомня как завършиха нещата. Затова ще се опитаме да повторим първата си половина на сезона, но да го завършим по-добре.”

Тъй като има забрана на сезонните тестове, Кубица е категоричен, че предсезонната подготовка е изключително важна. Междувременно полякът бе и първият, който имаше възможността да опита новия болид.

„Беше малко хладно” – обясни той. „Това бе втората ми възможност да направя дебютна обиколка на кола, така че чувството е страхотно.”

„Малко по-различно е спрямо миналата година, но засега е рано да се каже. Беше студено, а и това бе едва инсталационната обиколка – да изпробваме двигателя, системата за управление и спирачките.”