Начало Formula 1 News Кубица: Нуждаем се от сериозни подобрения

Кубица: Нуждаем се от сериозни подобрения

22
0

Роберт Кубица се надява екипът на BMW Заубер да приеме колебливото си представяне по време на Гран при на Франция като предупреждение, че колата трябва да получи някои подобрения.

Полякът и съотборникът му Ник Хайдфелд имаха своя най-разочароващ уикенд на пистата Маникур, но въпреки това Кубица е убеден, съдейки по силното начало на сезона, че спокойно могат да се постигат отново добри резултати.

„В момента сме далеч от темпото, което ни е необходимо, за да се конкурираме с лидерите. Също така не е тайна, че се нуждаем от някои сериозни подобрения, за да си върнем нивата на конкурентноспособност, които показахме в началото на сезона” – каза пилотът на BMW Заубер в интервю за официалния сайт на Формула 1.

„Изпуснатият подиум на Маникур показва, че не можем да разчитаме на проблемите на другите. Наказанието на Люис реално ми помогна само с една позиция.”

„На Маникур разликата ни от Ферари беше най-голямата досега, като това бе допълнително подчертано от факта, че другите тимове пък ни приближиха. Това е сигнал, че трябва да се хванем сериозно на работа и то много бързо.”

Кубица очаква следващите надпревари в Силвърстоун и Хокенхайм, за да се види какво е точно разпределението на силите между тимовете.