Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Кубица – почитател на уличните трасета

Кубица – почитател на уличните трасета

31
0

Роберт Кубица каза, че няма търпение да изпробва улично трасе във Валенсия. Испанският град ще бъде домакин на Гран при на Европа другия уикенд.

Пилотът на BMW Заубер, който спечели първата си победа на уличното трасе в Монреал,ще се опита да запази живи надеждите си за титлата в шампионата и да намали разликата от лидера Люис Хамилтън.

Известен като почитател на уличните трасета, полякът признава, че ще е много важно отборите да имат една добра база по отношение на настройките още преди петъчните тренировки.

„Очаквам с нетърпение Валенсия, тъй като съм голям почитател на уличните трасета. Те са много трудни, тъй като често са неравни, а и повърхността се променя. Когато направиш грешка, лесно излизаш в бариерите. Но Валенсия няма да бъде улично трасе в пълния смисъл на думата. Има много зони за безопасност. ФИА са отдали голямо значение на сигурността, което е хубаво.”

„На уличните трасета е много важно да имаш добри базови настройки, с които да е лесно да се кара. Подобренията в обиколките трябва да се постигат стъпка по стъпка, не можеш да караш прекалено диво. По отношение на идеалната линия също трябва да се подхожда постепенно. Много е важно да обходиш пистата, преди да караш за първи път, за да получиш някаква представа за повърхността и траекторията.”