Начало Рали Кубица с два инцидента в Португалия, търси начин да промени подхода си

Кубица с два инцидента в Португалия, търси начин да промени подхода си

66
0
Роберт Кубица

Роберт Кубица претърпя нови две катастрофи – този път по време на уикенда за четвъртия кръг от световния рали шампионат в Португалия.

Полякът започна стабилно надпреварата, като даваше времена в топ 10. Стигна осма позиция, но в четвъртия етап – на около 10 км от финала – закачи дърво, удари се и счупи окачването на своя Форд Фиеста RS WRC. След това обясни, че е допуснал грешка в комбинация от десен-ляв-десен завои, тъй като е последвал траекторията на по-опитни от него състезатели и буквално се изненадал, виждайки дървото пред себе си.

През втория ден Кубица се върна в състезанието, като бе заявил, че е твърдо решен да извлече максимума от времето си зад волана. Влизане с прекалено висока скорост в замой обаче доведе до излитане от трасето. Повреди в съединителя и трансмисията след това не му позволиха повече да участва в надпреварата.

От началото поддържахме много стабилно темпо, но това се оказа недостатъчно и допуснах още една грешка. Бях убеден, че завоят на хълма е много по-бърз. Според мен беше за пета, в бележките пишеше трета предавка. Няколко километра по-рано бях намалил, тъй като предницата ни занасяше, но въпреки това влязохме прекалено бързо в тази секция от отсечката. Почти успяхме да се върнем на пътя. Половината кола бе на трасето, но не можех да сменям предавки. Пробвах по друг начин да изкарам автомобила, но тогава пък се счупи съединителят и всичко приключи. В момента се намирам в труден период от живота си, макар че съм имал и по-лоши моменти. Трябва някак си да се рестартирам и да се опитам да променя подхода си към ралитата – по начина, по който го направих в самото начало, преди 12 месеца. Надявам се на много по-силно рали в Аржентина – заяви Кубица.