Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Кубица съжалява за изпуснатия подиум, Петров с първи точки в Гран при

Кубица съжалява за изпуснатия подиум, Петров с първи точки в Гран при

37
0

Роберт Кубица увенча поредното си силно представяне и чудесно каране за Рено с пето място в Гран при на Китай.

– Надпреварата бе вълнуваща и е чудесно, че спечелихме още точки. В началото не потеглих добре и загубих доста позиции, но взехме правилното решение да остана със сухите гуми, когато започна да вали. Затова успях да се придвижа напред чак до трета позиция. Критичният момент в състезанието ми бе излизането на колата за сигурност, тъй като сложи край на надеждите ми за подиум – тогава загубих много спрямо болидите зад мен. Но въпреки всичко съм щастлив от петото място, макар да чувствам, че изпуснах почетната стълбичка – заяви полякът.

Руският му колега Виталий Петров изпълни целта си да финишира, като го направи с великолепно каране и страхотни битки със съперници. Той спечели и първите си точки във Формула 1, пресичайки финала седми.

– Беше труден старт, никак не бе лесно да се взимат решения днес. В началото, когато други състезатели влязоха за интермедии, останах със сликове, а това бе правилната стратегия. След това продължих да говоря с тима по радиото, за да видим дали все пак да не сложа интермедии и отново избрахме точния момент. Накрая знаех, че трябва да пазя гумите, но не знаехме дали ще продължи да вали или трасето ще изсъхне. В последните обиколки направих някои добри изпреварвания – особено на [Михаел] Шумахер и [Марк] Уебър – коментира Виталий.