Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Кубица: Трябва ни още малко скорост, за да изпреварим Мерцедес

Кубица: Трябва ни още малко скорост, за да изпреварим Мерцедес

40
0

Роберт Кубица продължи с добрата си серия представяния и в седмия кръг от световния шампионат на Формула 1 за 2010 г. Полският пилот на Рено изостана малко в сравнение с темпото си в Монако, но и той, и отборът му го очакваха, тъй като турската писта Истанбул парк е коренно различна от трасето в Монте Карло. Въпреки това състезателят очаква и в Канада да продължи да печели точки.

– Роберт, продължи серията финали в зоната на точките и в Турция. Доволен ли беше от представянето на колата?

– Стана хубаво състезание и за мен бе удоволствие да управлявам болида. В тренировките имахме някои проблеми с баланса, но в надпреварата усещането бе значително по-добро. Единственото ни разочарование е, че не успяхме да задминем Мерцедес – все още ни липсва някоя и друга десета от секундата [като скорост], за да ги бием в квалификация. Точно сега трябва да подготвим всичко перфектно, за да ги изпреварим. Състезателното ни темпо е подобно, дори може да сме по-бързи, така че е важно да намалим разликата. Имаме планирани още подобрения за следващите няколко старта и те ще ни дадат шанс да се справим.

– Радваш ли се, че се връщаш в Канада?

– Доволен съм, че след година пауза се връщаме в Монреал. Харесва ми да карам там, допадат ми характеристиките на пистата. Тя е смесица от високо- и нискоскоростно трасе заради сериозното спиране на места и дългите прави, на които е важна максималната скорост. Досега не сме били на писта с такива особености, затова и ще трябва да изчакаме да видим как ще се представят всички екипи там. Трасето освен това не е постоянно и нивото на сцепление се променя бързо в течение на уикенда. Това позволява да натискаш малко повече с всеки изминал тур, а това е хубаво чувство.

– Какви са реалистичните очаквания?

– Според мен колата би трябвало да работи добре в Монреал, така че съм уверен в още един силен резултат. Целта ми ще е да спечеля точки, както правя през цялото време досега – това е много важно за позицията ни в шампионата. Би било страхотно да повторим представянето си от Монако и да се борим за подиума, но ако не е възможно, то просто ще се концентрирам върху това да извлека максимума от автомобила и да се прибера вкъщи след надпреварата с възможно най-много точки.