Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Кубица: Трябва ни още скорост

Кубица: Трябва ни още скорост

44
0

Роберт Кубица е категоричен, че тимът на БМВ Заубер ще трябва да подобри малко представянето си, ако искат да спечелят първата си победа във Формула 1.

Германците си поставиха за цел да спечелят първата си победа през този сезон, но при настоящото им темпо реално ще могат да постигнат това само при щастливо стечение на обстоятелствата.

Кубица признава, че тимът се нуждае все още от малко допълнително темпо, за да може да победи конкурентите от Ферари и Макларън. Полякът е категоричен, че е жизненоважно да продължава да печели точки, ако желае да не изостава от пилотите в челото при преследването на първата си победа.

В момента Кубица е на четвърто място и е само на шест точки от лидера Люис Хамилтън.

„Единственият начин, за да останем близо до тимовете в челото, е да бъдем постоянни и да печелим точки във всяко едно състезание. И точно това се опитвам да направя” – каза Кубица по време на пресконференцията в Канада.

„Като се изключи Австралия, където всички знаем какво стана, най-лошото ми представяне е четвърто място.”

„Колата обаче трябва да се подобри, ако искаме да победим Ферари и Макларън и да постигнем целта си – победа през този сезон. Именно това е целта ни за този сезон, но като че ли има доста работа.”

„Стараем се и работим усърдно, за да дадем най-доброто от себе си и може би един ден да бъдем пред Ферари и Макларън.”

Кубица спечели второто място в Монако и определено го заслужи, но тогава много помогнаха сложните условия. Пилотът на БМВ обаче признава, че при нормални условия колата не би позволила подобни резултати. Засега са минали шест състезания и Кубица е на шест точки зад Хамилтън, което по негови думи е напълно удовлетворително.