Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Култард: Браун и Ред Бул се борят за точки вместо за сигурни...

Култард: Браун и Ред Бул се борят за точки вместо за сигурни подиуми

41
0

Надпреварите във Формула 1 в момента са значително по-сложни, отколкото в началото на сезона, твърди Дейвид Култард в редовния си анализ за ВВС. Според оттеглилия се от активна спортна дейност пилот, който от началото на състезателната 2009 г. се изявява като телевизионен коментатор-експерт, доказателство за това е победата на Люис Хамилтън в Унгария и фактът, че вчера той спечели и квалификацията за Гран при на Европа. Това означава, че колата на Сребърните „има достатъчно истинска скорост“, обяснява шотландецът. А двата отбора, доминирали в шампионата доскоро – Браун Гран при и Ред Бул – „вместо да се борят за гарантирани подиуми, водят битка за точки“.

Култард смята, че трасето по улиците на Валенсия до пристанището на града пасват повече на болида на Рос Браун, отколкото на този на Ейдриън Нюи. В поредния сблъсък между двамата технически гении до момента шефът и собственик на белите има леко предимство, макар да истинското изпитание да предстои. Все пак Дейвид разкрива, че на брифинга след квалификацията и двамата пилоти на Ред Бул са обяснили, че колите им са „малко трудни за управление“. При това положение „нещата изглеждат малко по-розови за лидер в шампионата Дженсън Бътън“, твърди той.

Що се отнася до слуховете относно евентуално въвеждане на KERS (производство на Рено) от „биковете“, то шотландецът не мисли, че това ще се случи този сезон.