Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Култард преподписа с Ред Бул

Култард преподписа с Ред Бул

31
0

Дейвид Култард остава в Ред Бул и през 2006 г. Това стана известно днес след като екипа, собственост на австрийският милиардер Дитрих Матешиц оповести официално новината. Тимът е останал изключително доволен от свършената до момента от шотландеца работа и именно затова годишният договор на Култард е бил продължен предсрочно за още една година, до края на сезон 2006.

„Дейвид ясно демонстрира, че е сред топ пилотите във Формула 1”, заяви шефът на екипа Кристиян Хорнер. „Той играе доста важна роля през този сезон и заради това за нас бе лесно и естествено решението да му предложим нов договор и той да продължи да бъде нашият водещ пилот.”

Освен това обаче задачата на Култард ще бъде да се бори и за по-предни места през следващия сезон, когато болидите на екипа ще имат предимството да разполагат с двигатели на Ферари.

„За мен работата с Ред Бул определено е удоволствие, и затова е нормално да преподпиша”, заяви от своя страна Култард. „Потенциала на тима е очевиден и затова мисля, че има смисъл да продължа да работя тук. От миналия декември, откакто се намирам в екипа, бяха направени учудващо големи крачки напред и за мен ще е радост да участвам в разработването на RB2 с двигателите на Ферари, както и да продължим с успехите на пистата.”