Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Култард преподписва с Ред Бул

Култард преподписва с Ред Бул

77
0

Дейвид Култард ще преподпише договора си с Ред Бул за сезон ’07.
###
Дейвид Култард ще преподпише договора си с Ред Бул за сезон ’07. Очаква се сделката да бъде официално обявена в края на месец юли. Най-вероятно тя ще бъде за срок от една година, с опция за допълнителен сезон.
Преди време 35-годишният шотландец изрази категорично желанието си да остане в Ред Бул и да кара конструирания от Ейдриън Нюи болид за следващия сезон RB3.
Шефът на тима Кристиан Хорнер коментира: „Той и аз се справяме доста добре и ако сътрудничеството ни работи и е в правилната посока защо да спира? Дейвид е в чудесна форма, а да не забравяме, че Найджъл Менсъл и Деймън Хил бяха по-възрастни от него, когато спечелиха световния шампионат. Той има още много какво да предложи и докато е мотивиран и се представя добре, защо трябва да спира?”
За сметка на това името на втория титуляр в Ред Бул за 2007 г. все още е неизвестно, особено след като Дитрих Матешиц заяви, че Клийн трябва да подобри значително представянето си, ако иска да запази сегашното си място. Въпреки това собственикът на тима не отрече, че пилотът все още има шанс да остане.