Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Култард разгневен от слуховете за Монтоя и Ред Бул

Култард разгневен от слуховете за Монтоя и Ред Бул

64
0

Дейвид Култард е уверен, че Ред Бул ще направи грешка, ако го замени с Хуан Пабло Монтоя следващата година. Реакцията му е предизвикана от слуховете за разговори между колумбиеца и Ред Бул относно сделка за сезон ’07 г.

Дейвид загуби мястото си в Макларън от Монтоя през 2005 г. и дава да се разбере, че изобщо не е впечатлен от представянето на заместника си.

„Той просто трябва да млъкне и да си върши работата. Не мога да коментирам слухове, мога да говоря само въз основата на факти. Статистиката показва, че съотборникът на Кими не се справя толкова добре колкото аз щях да се справя. В отсъствието на всякаква друга информация това е накратко, което мога да кажа”, обясни Дейвид и продължи: „Знам, че Макларън използва този тип информация, за да взима решения, а Монтоя не е направил нищо забележително. Но той е в позиция, от която може да вдига шум около себе си и да се оглежда за бъдещето си. Това е разбираемо. То може да е в Ред Бул, но може да бъде и някаде другаде. След годината, прекарана в Макларън обаче, той има абсолютни индикации от екипа, че те не са толкова впечатлени”

Култард не държи в тайна факта, че иска да остане в Ред Бул и през следващия сезон, особено с колата за 2007 г., конструирана от Ейдриън Нюи. Въпреки че засега няма точки в шампионата, вярва, че ще донесе такива на отбора си с развитието на сезона.