Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Култард се извини на Вурц, Дейвидсън в болница

Култард се извини на Вурц, Дейвидсън в болница

50
0

Култард (Ред Бул) се извини на Вурц (Уилямс) за предизвиканата от него катастрофа помежду им 10 тура преди финала на Гран при на Австралия. Той заяви, че е атакувал прекалено оптимистично.###Дейвид Култард (Ред Бул) се извини на Александър Вурц (Уилямс) за катастрофата помежду им по време на Гран при на Австралия. 10 обиколки преди финала шотландецът атакува доста агресивно съперника си и впоследствие заяви, че преценката му за конкретната ситуация е била свръхоптимистична. Той тръгна към вътрешната страна на третия завой на Албърт парк, но влезе с прекалено голяма скорост, а и Вурц вървеше по собствената си траектория, заради което не остана достатъчно място за Култард. Двамата се удариха, при което Ред Бул-ът изхвърча и буквално прелетя на сантиметри от каската на австриеца.
Вурц прие извинението на Дейвид, но бе много разочарован от отпадането си. Той не бе видял шотландеца в огледалата си и обясни, че само почувствал удара преди да види Култард да прелита.
Съотборникът на Дейвид Марк Уебър успя за завърши домашното си състезание, но извън зоната на точките. Освен това австралиецът се завъртя доста глупаво в алеята, водеща към боксовете и единствено благодарение на късмета си успя да продължи.
Междувременно Антъни Дейвидсън бе закаран в болница, след като се оплака от болки в горната част на гърба след сблъсъка си с Кристиян Алберс (Спайкър) по време на състезанието. Пилотът на Супер Агури успя за първи път в кариерата си да финишира в състезание от Формула 1.