Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Култард скептичен относно мотивацията на Райконен

Култард скептичен относно мотивацията на Райконен

50
0

Кими Райконен трябва да вложи повече старание в работата си, ако иска да се бори за световната титла тази година, смята бившият му съотборник Дейвид Култард. Шотландецът си партнираше с 29-годишния в момента Райконен в тима на Макларън в периода 2002-ра и 2004-та година.

Култард, който в момента се изявява като ТВ капацитет и съветник на тима на Ред Бул вярва също, че финландецът е оставил титлата да му се изплъзне миналата година.

През 2008-ма той бе засенчен от своя съотборник Фелипе Маса и в крайна сметка изостана с 22 точки от първия в класирането.

„Маса доказа себе си като пилот от световна класа. Райконен също трябва да е в тази категория, но миналата година ние видяхме един напълнял и ленив пилот, изглеждащ леко летаргично”,
сподели Култард пред вестник ‘Дейли Стар’.

„Мисля, че идният сезон може да се развие и в двете крайности за него. Дали все още изпитва глад за победи? Той е безпорен талант, но мисля, че не дава всичко от себе си”,
добави той.

Шефът на тима на Ферари, Стефано Доменикали, заяви тази седмица, че сезон 2009 ще е особено важен за Райконен, който изглежда отслабнал и мотивиран.