Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Култард: Скоро няма да има извинения за Строл, Хорнер: Без Фетел Астън...

Култард: Скоро няма да има извинения за Строл, Хорнер: Без Фетел Астън Мартин нямаше да е в настоящата позиция

4802
0
Ланс Строл, Себастиан Фетел
Ланс Строл и Себастиан Фетел; снимка: Астън Мартин

Астън Мартин няма да може да извинява Ланс Строл още дълго време, смята Дейвид Култард. Бившият пилот от Формула 1 коментира представянето на канадския пилот по време сезон 2023, което е далеч от това на съотборника му Фернандо Алонсо.

Строл има две отпадания в проведените досега осем състезания. Най-доброто му класиране е едно четвърто място – в Австралия. Алонсо пък има само 2 надпревари, в които завърши извън топ 3. В 8 старта двукратният световен шампион записа 6 подиума – отборът има общо 7. Той спечели 117 от 154-те точки на Астън Мартин. Но докато испанецът може да се бори със Серхио Перес за второто място в генералното класиране при пилотите, то тимът от Силвърстоун отстъпи втората позиция при отборите на Мерцедес. Според наблюдатели вината за това е на Строл, който не върви толкова добре, колкото настоящият болид на екипа му позволява. (Подробности за развитието на Астън Мартин и на останалите отборите в Гран при досега през сезона може да намерите в новия брой 265 на списание ClubS1.)

„Не казвам, че Ланс не е достатъчно добър (да кара във Формула 1). Той е спечелил всичко по пътя си към F1. Освен това в карането и представянето му тази година имаше някои елементи на малшанс“, коментира Култард.

„Но има един момент, след който не можеш да продължаваш да търсиш извинения. Това са състезания, в които най-важното нещо е хронометърът. И от определен момент нататък резултатите от хронометъра диктуват решенията на отборите за бъдещето“, добави бившият F1 пилот

Кристиан Хорнер от Ред Бул пък посочи, че без Себастиан Фетел Астън Мартин нямаше да е в позицията, в която се намира понастоящем.

„За Себ вероятно е разочароващо да гледа колко добре върви Астън Мартин в момента. Неговият престой там не бе лек. Но истината е, че без Себ Астън Мартин нямаше да е в позицията, в която е в момента. Той има дял в техния успех. А сега се наслаждава на времето със семейството си“, заяви Хорнер.