Начало Formula 1 News Култард слага край на кариерата си

Култард слага край на кариерата си

17
0

Дейвид Култард слага край на активната си спортна кариера в края на сезон 2008 г. във Формула 1. Шотландският пилот на Ред Бул направи официално изявление днес на пистата Силвърстоун, като допълни, че ще остане в отбора като консултант, фокусиращ се върху тестовете и развитието на автомобилите.
“Решението да направя това съобщение по време на британската Гран при би трябвало да е очевидно и разбираемо за всички, тъй като съм постигнал две от 13-е си победи на Силвърстоун и съм член на British Racing Drivers’ Club, който е домакин на събитието.
Горд съм от работата си в Ред Бул Рейсинг и ще продължа да се състезавам със същата концентрация до последната обиколка в Бразилия. След това ще продължа да помагам на отбора да върви към крайната си цел да печели надпревари”
, заяви Култард.
Шефът на екипа Кристиан Хорнер изрази своето и на тима си удовлетворение от това, че са имали възможност да работят с Дейвид:
Той спечели първата ни точка, първия ни подиум и бе първият от пилотите ни, водил в Гран при. Над всичко той е джентълмен и го смятам за добър свой приятел.
Самият пилот благодари на доста хора – на първо място на родителите си, на шефовете на отборите, в които е карал (Сър Франк Уилямс, Рон Денис и Хорнер), на мениджърите си и т.н.
“Накрая, но не на последно място, са медиите, официалните лица, маршалите, медицинските екипи, механиците, инженерите, спонсорите, адвокатите, счетоводителите и всички хора, с които съм работил през годините” , завършва изявлението на Култард. На пресконференцията днес следобед шотландецът каза още, че просто е усетил, че е време да спре, но решението не е било трудно за взимане.