Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Култард: Това може да е последната ми домашна Гран при

Култард: Това може да е последната ми домашна Гран при

65
0

Дейвид Култард не изключва възможността тазседмичната Гран при на Великобритания да бъде последното му домашно състезание като пилот от Формула 1, въпреки че твърди, че обожава да се състезава и иска да продължи.

Пилотът на Ред Бул е най-възрастният на стартовата решетка и най-дълго състезавалият се след Рубенс Барикело. Шотландецът е стартирал в 236 надпревари, като в момента тече неговият 14-ти пълен сезон. Дебютът му е за Уилямс през 1994 година по време на Гран при на Испания точно след смъртта на Айртон Сена.

И докато Култард говореше за дългосрочно бъдеще във Формула 1 и не искаше да мисли за оттегляне, има спекулации, че от Ред Бул може да предложат на Себастиан Фетел неговото място от 2009 година.

Но каквото и да е решението му (независимо дали е взето от него или от някой друг), шотландецът е категоричен, че няма да му мисли много и ще продължи със следващата фаза на своя живот.

„Ние сме доста различни, аз си падам реалист” – казва Култард. „Когато нещо се случи или трябва да се вземе някакво решение, няма какво да му се мисли. Просто продължавам със следващото нещо. Това е едно от тези неща, това е начинът, по който стават работите в живота. Продължаваш със следващото нещо.”

„В момента съм състезател от Формула 1, такъв съм от много сезони и продължавам да съм такъв, защото ми прави удоволствие. Явно и аз оправдавам доверието, щом тимът ми е отдаден през последните няколко години.”

Култард е най-успешният британски пилот в момента на стартовата решетка, като е печелил на Силвърстоун два пъти – с Макларън през 1999 и 2000 година. Той обаче признава, че това може да е последната му домашна надпревара. Шотландецът обяснява, че по отношение на точков актив това е просто поредното състезание, но същевременно по отношение на атмосферата, на удоволствието, на историята това е едно наистина специално състезание.

„На много писти дори не си играеш да гледаш към трибуните, но когато минаваш по Хангар Стрейт, ти не просто караш – ти седиш на правата, чакайки да дойде моментът за спиране. И така попиваш атмосферата.”

Шотландецът изрази желание да стъпи на подиума на Силвърстоун поне един последен път, въпреки че подчертава, че не бил дал всичко за това.