Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Квят: Допуснах грешка като на новобранец

Квят: Допуснах грешка като на новобранец

44
0

Дани Квят призна, че е допуснал грешка като на новобранец по време на последните минути от квалификацията за Гран при на Япония. Руснакът стъпи в тревата при преминаването на завой 10, изпусна колата и се разби сериозно в мантинелите. След удара колата му дори се преобърна, но за щастие пилотът на Ред Бул се размина без контузии.

Инцидентът спря сесията, слагайки напрактика край на възможността на пилотите да подобрят времената си. По този начин Квят така и не записа време в Q3 и би трябвало да стартира 10-и. Може обаче да се наложи той да тръгне от бокса, ако е нужно да използва резервно шаси.

Говорейки за случилото се, Данил заяви, че е разочарован: „Беше новобранска грешка. Вкарах гумите в тревата и това е. Няма зона за сигурност на завоя и краят беше много логичен. Съжалявам за момчетата. Бяха тежки няколко седмици и сега ще има допълнителна работа за тях.“

Съотборникът му в Ред Бул Даниел Рикиардо се справи доста по-добре, завършвайки 7-и, но не остана доволен от класирането си.

„Имах възможност да сваля още няколко десети в последния си опит, заяви австралиецът. – Докато стигнах до мястото на инцидента, бях с 0.15 сек напред спрямо предишния ми резултат. Следователно можех да съм с 0.2 сек по-бърз като цяло в обиколката. Бях доста доволен от колата и 7-ото място не изразява това чувство.“