Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Квят е във Формула 1 само по политически причини, смята Вилньов

Квят е във Формула 1 само по политически причини, смята Вилньов

69
0
Дани Квят

Жак Вилньов нападна остро пилота на Торо Росо Дани Квят. Според шампиона за 1997 г. руснакът не заслужава мястото си във Формула 1 и е в спорта само по политически причини.

Квят дебютира през 2014 г. с екипа от Фаенца, а през 2015 г. дори бе повишен в големия отбор на Ред Бул. След първите 4 състезания за 2016 г. обаче той бе сменен с Макс Верстапен.

„Квят не се адаптира към тима на Ред Бул, така че се върна в Торо Росо, каза Вилньов. – Но откакто го направи, не е прогресирал. Все още не е на нивото на Карлос Сайнц. Освен това прави и глупави неща по пистата, от които не си взима поуки.”

Времето на Пиер Гасли (резервният пилот на Торо Росо идва, но съществува и шансът Квят да остане, тъй като Ред Бул има нужда от руснак. Очевидно е, че той не заслужава това място през тази година. Той е там само и единствено заради политически и медийни причини.“

В същото време канадецът не се изказа ласкаво и за Сайнц „Карлос държи една линия на представяне. Той е същият пилот, който бе и преди 3-4 години. Освен това често критикува Торо Росо. Казва, че колата не била добра, че не искал да бъде в отбора. Няма да се изненадам, ако двамата с Квят не останат дълго във Формула 1.”