Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Квят и Магнусен се отърваха без наказания

Квят и Магнусен се отърваха без наказания

55
0

Дани Квят и Кевин Магнусен се разминаха без наказания след края на квалификацията за Гран при на Монако. Пилотът на Торо Росо, класирал се 9-и, беше разследван от стюардите на ФИА, след като се оказа, че подът на неговия автомобил не може да премине тестовете за здравина при огъване. Състезателят на Рено пък излезе при червен светофар по време на първата част на сесията за място на старта.

При случая с Квят комисарите приеха обяснението на екипа от Фаенца, че руснакът е ударил силно бордюр по време на квалификацията, което е повредило пода на неговия автомобил. Затова той е постигнал и по-слаби времена в Q2. Затова, въпреки че технически колата не е преминала изпитанията, те решиха да не налагат наказание. Екипът на Торо Росо обаче е получил предупреждение, че в бъдеще колата ще бъде подложена на нови тестове. И ако тогава не ги издържи успешно, то решението няма да бъде същото, както днес.

В случая с Магнусен, се оказа, че датчанинът е излязъл при червен светофар, който е бил пуснат малко след катастрофата на Верстапен в Q1. Червеният сигнал обаче е се е появил на дисплея на волана му само 0.55 сек преди датчанинът да пресече линията на питлейна и според обяснението на тима той не е имал достатъчно време да спре. Обяснението е било прието от стюардите и Кевин ще стартира от постигнатата си 16-а позиция.