Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Квят: Щях да победя Рикиардо, ако бях останал в Ред Бул

Квят: Щях да победя Рикиардо, ако бях останал в Ред Бул

37
0

Дани Квят смята, че е щял да победи доскорошния си съотборник Даниел Рикиардо в екипа на Ред Бул, ако е бил оставен в големия отбор на Биковете до края на този сезон. Преди Гран при на Испания руснакът бе пратен в по-малкия тим на Дитрих Матешиц – Торо Росо, а на негово място беше взет досегашния състезател на екипа от Фанеца – Макс Верстапен. Последният направи сензационен дебют с новия си тим, печелейки състезанието на пистата Каталуня.

През миналия сезон Квят спечели 3 точки повече от Рикиардо и завърши на една позиция пред него в шампионата, но то началото на тази година не показваше същата скорост и бе по-бавен от Даниел в състезанията. Той имаше и 15 точки по-малко от австралиеца преди да дойде решението на шефовете на Ред Бул за замяната.

„В началото, когато дойдох в Ред Бул през 2015 г., обстоятелствата не бяха на моя страна, коментира Квят. – Колата беше по-лоша от миналогодишната. Но след това нещата започнаха да стават все по-добри за мен. Втората част от сезона в тима беше добра, стабилна. Бях бърз колкото Даниел и дори го побеждавах. Завърших с повече точки от него и щеше да бъде същото и тази година. А всички предположения, че съм дошъл твърде рано в Ред Бул (след само един сезон в Торо Росо) са глупости.”

Руснакът също така смята, че стартът на сезона му не е бил толкова лош, колкото се смята. Той отпадна още в първата част на квалификацията в Австралия, стори това и след втората част в сесията за място в Бахрейн, а в Сочи удари на два пъти отзад Себастиан Фетел. „Представях се повече от достатъчно добре. Донесох на тима първия подиум за годината. Скоростта ни ставаше все по-добра. В екипа получиха това, което очакваха от мен.”