Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Лотус не губи оптимизма си въпреки двойното отпадане

Лотус не губи оптимизма си въпреки двойното отпадане

56
0
Пастор Малдонадо

Тимът на Лотус имаше големи надежди за Гран при на Австралия, в която обаче Пастор Малдонадо отпадна след старта, а Ромейн Грожан успя само да прибере болида си в края на първия тур. Отборът обаче бе оптимистично настроен, че ще преодолее всичко и представянето ще на ниво в следващите кръгове от шампионата на Формула 1.

„В загряващата обиколка усетих спад в мощността. Беше технически проблем, който разследваме”, обясни Грожан. „Не по този начин искахме да завършим състезанието, но колата е добра и сме много по-напред в сравнение с миналия сезон. Основата е чудесна, двигателят също. За следващите стартове ще имаме нови компоненти, така че и представянето ще се подобри. Първата надпревара винаги е малко сложна – никога не знаеш какво може да стане. За съжаление днес имахме лош късмет, но няма значение: аз съм оптимист за годината.”

Малдонадо философски заключи, че „това са състезанията”. Той обясни, че е усетил удар в задната част на колата, но не е видял какво точно се е случило. „Разочароващо е, тъй като имахме наистина добър шанс. Темпото на колата изглеждаше значително по-добро, отколкото в квалификацията. След две седмици ще се борим отново за точки и ще дадем всичко от себе си, за да сме конкурентоспособни”, допълни Пастор.

Заместник-шефът на Лотус Федерико Гасталди призна, че в бокса са се чули няколко ругатни, докато екипът наблюдаваше случващото се на трасето. И той отбеляза, че развоят на ситуацията бе особено разочароващ с оглед на демонстрирания през предишните дни потенциал.

„Много кратко състезание за нас, сложило край на един изпълнен с оптимизъм уикенд”, коментира техническият шеф Ник Честър. „Пастор бе невинна жертва, а сега разследваме загубата на мощност при Ромейн. Издръжливостта ни бе добра в предсезонната подготовка, но понякога определени проблеми не се проявяват до началото на сезона. В Енстън ще открием какво не бе наред и ще се върнем в битката в Малайзия”, каза още той.