Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Лошият старт на Хамилтън бил резултат отново от проблем със съединителя

Лошият старт на Хамилтън бил резултат отново от проблем със съединителя

62
0

Люис Хамилтън бе на полпозишън за Гран при на Италия, но стартира лошо и се оказа шести в първия тур на надпреварата.

Английският пилот на Мерцедес си върна две позиции на пистата, след това излезе пред съперниците от Ферари при спиранията в бокса и в крайна финишира втори – зад съотборника си Нико Розберг.

„Казаха ми, че не е грешка на пилота. Обясниха ми, че вината не е на никого. Продължаваме да имаме грижи със съединителя. Видяхте го при Нико на Хокенхайм. Проблемът доста ми пречи тази година. Обясниха ми, че процедурата е изпълнена точно както трябва, но за съжаление колелата превъртяха в самото начало”, обясни Хамилтън. „Отборът ще се труди упорито – тимът никога не спира да се подобрява и да учи. Но да, тази година ни е по-трудно със съединителя. Не е нещо, което може бързо да се поправи, още за следващото състезание. Имаме подобрения в системата и благодарение на тях стартовете ни станаха по-постоянни, по-добри. Но все още имаме проблем тук-там.”

Англичанинът каза също така, че заедно с тима тренират стартове през цялото време, но понякога се появява драстична промяна в сцеплението.

„Както споменах, видяхте го и при Нико, и при мен. Мога да ви уверя, че във вторник във фабриката ще се говори само за това, защото с всичко останало се справяме много добре. В крайна сметка проблемът не е да вземем полпозишъна, а потеглянето от грида”, допълни пилотът.

Спортният директор на Мерцедес Тото Волф отбеляза, че лошите стартове в челото на колоната се виждат много по-добре от зрителите, но трябва да се внимава при формулирането на заключения.

„Люис каза по радиото, че вината е негова, но всъщност той следва цялата процедура както трябва. Не е лесно всичко да се получи, много различни фактори имат роля в процеса. Заедно ще се съберем, ще анализираме ситуацията и ще подобрим нещата, тъй като не искаме да губим места на старта”, каза австриецът.