Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Лука ди Монтедезмоло се сбогува с Ферари

Лука ди Монтедезмоло се сбогува с Ферари

41
0

Лука ди Монтедземоло се сбогува с Ферари на специална среща дни преди да напусне поста президент на компанията. Оставката му, подадена след Гран при на Италия, влиза в сила на 13 октомври, когато ръководството ще поеме шефът на ФИАТ Крайслер Серджо Маркионе. Ди Монтедземоло си тръгва след повече от 23 години начело на Ферари.

Маркизът се срещна с Джестионе Спортива и цялата дивизия за Формула 1 още преди отборът да отпътува за надпреварата в Япония. След това бе организирано събирането, на което се сбогува с останалата – съвсем немалка част – от работещите във Ферари. В импровизираната зала се оказаха над 2000 души.

– Вие сте силата зад Ферари, най-прекрасната компания в света. Вие сте истинските архитекти на триумфите. Вие сте Ферари – каза в обръщението си към служителите Ди Монтедземоло.

Той заяви още, че е горд от толкова много прекрасни години с тези хора и продължи:

– Сигурен съм, че бъдещето на Ферари, които правят не автомобили, а мечти, остава светло, защото всички вие сте тук.

Ди Монтедземоло емоционално говори също така за Михаел Шумахер и Жул Бианки, за успехите на Ферари във Формула 1 и останалите шампионати, където участва, за всичко, постигнат през тези над две десетилетия. Накрая представители на служителите се качиха при него на сцената, за да предаде пожеланията на хората към президента.