Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Лотус се надява на по-добро представяне на Монца в сравнение с това...

Лотус се надява на по-добро представяне на Монца в сравнение с това на Спа

53
0
Алан Перман,Ник Честър

Нито един от автомобилите на Лотус не успя да стигне до финала в Белгия и отборът очаква промяна в представянето в идващата Гран при на Италия. При Пастор Малдонадо бе установена повреда на изпускателната система, която е ревизирана за Монца, за да не се допусне втори път такъв проблем. В колата на Ромейн Грожан пък се появи аеро дисбаланс в средата на дистанцията на Спа, свързан със задното крило.

– Монца е доста сериозно предизвикателство, тъй като е трасе, изискващо ниско аеропритискане. Трудно е да се постигне нужното сцепление и едновременно с това пилотите да се чувстват комфортно, така че работата по настройките е ключова. Ще се фокусираме и върху спирачките. Ще имаме още нови аеродинамични части, които ще изпитаме в петък. За Монца ще разполагаме със специална спецификация на задното крило, която е свързана с характеристиките на пистата. Скоростта ще зависи от аеропритискането и нивата на челно съпротивление, но очаквам да е по-висока в сравнение с миналата година. Вероятно ще е възможно да се достигнат 360 км/ч на правата, ако се използва DRS – обясни техническият директор на екипа от Енстън Ник Честър.

Честър не очаква тазгодишните болиди да са много по-трудни за управление на Монца в сравнение с тези от 2013 г.:

– Малко по-сложно ще е заради намаленото като цяло аеропритискане и с променените системи за задвижване. Излизането от шиканите може да е по-трудно. Вече знаем какво е поведението на болидите при ускорение след излизане от крива. На Монца вероятно ще видим малко акробатика, докато пилотите овладеят ситуацията.

Целите на Лотус пък не са се променили – заместник-шефът на тима Федерико Гасталди заяви, че отборът ще опита да извлече максимума от Е22 в оставащите до края на настоящия сезон надпревари.

– Желанието ни е да спечелим още точки до Абу Даби през ноември. Тимът е изцяло съсредоточен върху това да получим някакво удовлетворение през 2014 година, която бе сериозно предизвикателство поради много причини. В F1 винаги мислиш за бъдещето, разбира се и вече сме стартирали проекта за 2015-та, но разполагаме с достатъчно ресурси, за да работим и по сегашната, и по следващата кола едновременно – заяви той.